Introduksjon

DSC_1278.JPG

I en alder av 26 år har jeg kjøpt meg mitt første fotoapparat. Følg meg mens jeg lærer å beherske kameraet og utforsker foto som kunstform.

Hvorfor jeg som nybegynner umiddelbart forsøker å skrive veiledninger om fotografering er kanskje ikke åpenbart. Tanken min er at disse veiledningene kan være banale i begynnelsen, men vokse sammen med meg, og bli givende og lærerike etter hvert. Nå i begynnelsen kommer jeg derfor til å skrive om grunnleggende emner innen fotografering, men forhåpentligvis vil jeg forsette å skrible videre om stadig mer kompliserte og spennende ting. Mitt mål er derfor å skrive noen ord hver gang jeg oppdager en ny teknikk eller lærer noe nytt i fotografiens verden. Forhåpentligvis får jeg det til.

DSC_1053.JPG

Ettersom jeg aldri har tatt mer enn en håndfull bilder med et analogt kamera kan man trygt kalle meg en fotograf av den nye skolen. Jeg har enorm respekt for alle som opp gjennom tidene har fått gode resultater med analoge systemer, men for meg er kameraet et verktøy, og jeg vil bruke det beste verktøyet som er tilgjengelig. Fordelen av å umiddelbart kunne se resultatet av en eksponering, kombinert med lagringsmulighetene på moderne kameraer, gjorde valget veldig enkelt for meg; Jeg skyter utelukkende digitalt. Det virker ikke som om noen synes det er veldig rart.

Det som kanskje er noe mer uglesett blant erfarne fotografer er min holdning til etterbehandling. Jeg har ingenting i mot å benytte redigeringsprogrammer i etterkant av en fotosesjon for å gjør et bilde mer stemningsfullt eller pent. Jeg er troende til å benytte alle teknikker fra oppskarping og fargejustering til retusjering og fjerning av støyende elementer. Mine bilder skal formidle en stemning eller et budskap, og ikke nødvendigvis være et speil av virkeligheten. Jeg forbeholder meg derfor retten til å fikse ting jeg ikke er fornøyd med i etterkant. Når det er sagt streber jeg alltid etter å få et bilde slik jeg ønsker ved eksponering istedet for å bruke time etter time i et bildebehandlingsprogram. Jeg vil heller aldri lyve om hvordan jeg har oppnådd et bestemt resultat.

Jeg er veldig åpen for innspill og kommentarer både på bildene mine og tekstene jeg skriver. Jeg er ikke aktiv på noen av de etablerte fotosidene så epost er derfor den enkleste måten å komme i kontakt med meg på. Min adresse er hans+foto@hvh.no. Det skal dog sies at jeg har konto på enkelte fotosider, rett og slett for å ha muligheten til å se på vakre bilder.

29-04-2017 23:49


Navigasjon


← Forrige Neste →